Upgrading ViciBox v.8.0 to Asterisk 13

Support forum for the ViciBox ISO Server Install and ISO LiveCD Demo

Moderators: enjay, williamconley, Staydog, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby mflorell » Wed Apr 25, 2018 6:05 pm

I believe that Asterisk 13.20 does have the patched AMD on it. We did a lot of testing on AMD and it seems to work like it did in the 11.X branch now.

As for a new version of vicibox, not sure what the timeline on that is at the moment.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17064
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby vkad » Wed Apr 25, 2018 6:07 pm

mflorell wrote:Also, check your server version in the web admin. If your system is properly configured, you shouldn't be running the "AST_update.pl" script at all under Asterisk 13, it should be running the "AST_update_AMI2.pl" script.



Apart from running perl install.pl do we need to change anything else to disable "AST_update.pl" and enable "AST_update_AMI2.pl"
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 180
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby mflorell » Wed Apr 25, 2018 6:20 pm

You just need to make sure that the Asterisk version on the Modify Server page is set correctly, VICIdial will take care of the rest.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17064
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby rrb555 » Sun Apr 29, 2018 10:06 pm

Using ViciPhone I am getting this error message
Code: Select all
[Apr 29 23:00:38] ERROR[2799]: tcptls.c:447 tcptls_stream_close: SSL_shutdown() failed: error:00000005:lib(0):func(0):DH lib, Underlying BIO error: Broken pipe
  == WebSocket connection from 'myserverip:45560' forcefully closed due to fatal write error


Can this be ignored?
One server that I am managing | Single Server | ViciBox Redux 6.0 | VERSION: 2.12-549a | BUILD: 160404-0940 | revision 2508| No other hardware
For help you can send me a direct email info@support.com.ph
rrb555
 
Posts: 574
Joined: Tue Feb 08, 2011 4:24 pm
Location: Quezon City, Philippines

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby Invictus » Thu May 03, 2018 12:14 pm

vkad wrote:Does the latest version of asterisk have Answering Machine Detection? Also, any chance of a new iso? I was thinking of upgrading to new system over the weekend. any chance that we can get the latest iso before then :) thanks.


I also had problems with AMD in asterisk 13 (http://vicidial.org/VICIDIALforum/viewtopic.php?f=4&t=38166&p=132480#p132480), by editing 8369 exten in extensions.conf, problem solved.

in /etc/asterisk/extensions.conf

try changing
Code: Select all
; VICIDIAL_auto_dialer transfer script AMD with Load Balanced:
exten => 8369,1,AGI(agi://127.0.0.1:4577/call_log)
exten => 8369,n,AMD(2000,2000,1000,5000,120,50,4,256)
exten => 8369,n,AGI(VD_amd.agi,${EXTEN})
exten => 8369,n,AGI(agi-VDAD_ALL_outbound.agi,NORMAL-----LB)
exten => 8369,n,Hangup()


to
Code: Select all
; VICIDIAL_auto_dialer transfer script AMD with Load Balanced:
exten => 8369,1,Playback(sip-silence)
exten => 8369,n,AGI(agi://127.0.0.1:4577/call_log)
exten => 8369,n,AMD(2000,2000,1000,5000,120,50,4,256)
exten => 8369,n,AGI(VD_amd.agi,${EXTEN})
exten => 8369,n,AGI(agi-VDAD_ALL_outbound.agi,NORMAL-----LB)
exten => 8369,n,Hangup()
Invictus
 
Posts: 16
Joined: Wed Dec 28, 2016 9:49 am

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby vkad » Mon May 28, 2018 9:56 pm

mflorell wrote:Also, check your server version in the web admin. If your system is properly configured, you shouldn't be running the "AST_update.pl" script at all under Asterisk 13, it should be running the "AST_update_AMI2.pl" script.


How can I check if AST_update_AMI2 is running?
Vicibox 8.0.1 (Asterisk 13.21.0-vici) + Remote WebRTC Agents
Version: 2.14b0.5 | SVN: 2990 | DB Version: 1548
1 x DB + Web + Dialer - E3 1270 v6 + 16gb ddr4 + 256gb SSD
2 x Additional Dialer - E3 1270 v6 + 8gb ddr4 + 256gb SSD
vkad
 
Posts: 180
Joined: Thu Nov 09, 2017 3:46 am

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby mflorell » Tue May 29, 2018 7:32 am

"ps -A"

You should see "AST_update_AMI2" in the list
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17064
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby williamconley » Tue May 29, 2018 12:21 pm

vkad wrote:
mflorell wrote:Also, check your server version in the web admin. If your system is properly configured, you shouldn't be running the "AST_update.pl" script at all under Asterisk 13, it should be running the "AST_update_AMI2.pl" script.


How can I check if AST_update_AMI2 is running?

Code: Select all
screen -list
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 17566
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby bedirect » Thu Jul 19, 2018 12:01 pm

When do you plan to make the ViciBox with Asterisk 13 available?

It's been a while since the latest comments about the time you'll make it available.

We need to do a new installation so it will be nice to get it out of the box.
bedirect
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 18, 2018 11:13 am

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby kieran333 » Mon Aug 13, 2018 11:39 am

Hi all,

I have managed to get this working however I keep getting SRTCP unprotect failed because of authentication failure in the CLI output - Any Ideas?

VERSION: 2.14-683a
BUILD: 180809-1547
Asterisk: 13.21.1-vici
kieran333
 
Posts: 11
Joined: Thu Nov 20, 2014 11:18 am

Re: Upgrading ViciBox v.8 to Asterisk 13

Postby williamconley » Wed Aug 15, 2018 4:40 am

kieran333 wrote:Hi all,

I have managed to get this working however I keep getting SRTCP unprotect failed because of authentication failure in the CLI output - Any Ideas?

VERSION: 2.14-683a
BUILD: 180809-1547
Asterisk: 13.21.1-vici


Post the exact code, full line, best if part of the full phone call from beginning to end (not 3000 lines of unrelated code: Just one test call from beginning to end including your error).

Also post your installer with full version (ie: 8.X.X ??) and the link to the instruction set you used for your upgrade (never assume ...).
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 17566
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Re: Upgrading ViciBox v.8.0 to Asterisk 13

Postby alo » Wed Sep 26, 2018 4:12 pm

Dropping a quick question here.

I want to test running one of the dialer servers on asterisk 13 tomorrow. Is it cool if I only update one of the dialers and leave the others on Asterisk 11.25.3-vici, or will that cause issues? All servers will stay on SVN 3032
Vicibox 8
alo
 
Posts: 91
Joined: Wed Jun 20, 2012 10:21 am

Re: Upgrading ViciBox v.8.0 to Asterisk 13

Postby williamconley » Wed Sep 26, 2018 5:10 pm

alo wrote:Dropping a quick question here.

I want to test running one of the dialer servers on asterisk 13 tomorrow. Is it cool if I only update one of the dialers and leave the others on Asterisk 11.25.3-vici, or will that cause issues? All servers will stay on SVN 3032
Vicibox 8


Asterisk version can be different for every server as long as the running vicidial code on all servers is the same and supports all the asterisk instances presently running. So: Assuming SVN 3032 supports asterisk 13, you're good to go.

However: I might suggest a virtual machine for this test instead of taking down a live server (unless you really don't need it ...). That way you can screw it up a few times and just reset to the fresh install (assuming you snapshotted after the fresh install, of course.)
Vicidial Installation and Repair, plus Hosting and Colocation
SugarCRM integration - Customization and Add-ons - We Bring It All Together.
http://www.PoundTeam.com # 352-269-0000 # +44 (203) 769-2294 # +506 4001-8914
williamconley
 
Posts: 17566
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:17 pm
Location: Davenport, FL (By Disney!)

Previous

Return to ViciBox Server Install and Demo

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests